fbpx skip to Main Content
Eπισκεφθείτε τώρα για τις αγορές σας το eshop μας sigalas-store.gr
Ενδοδαπέδια θέρμανση

Η εταιρία με γνώμονα πάντα την εξοικονόμηση ενέργειας , προτείνει ολοκληρωμένα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, που υλοποιούνται με τα αυστηρότερα ποιοτικά στανταρ και εξασφαλίζουν ένα άρτιο αποτέλεσμα.
Η ενδοδαπεδια θερμανση είναι μια λύση που επιλέγεται όλο και περισσότερο την τελευταία δεκαετία, ως μια πρωτοπόρα επιλογή που λύνει οικολογικά και αποτελεσματικά το πρόβλημα της θέρμανσης του σπιτιού, με χαμηλό κόστος συντήρησης.

Η λειτουργία και εγκατάσταση της ενδοδαπεδιας θερμανσης δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και κατά βάση στηρίζεται στην επίστρωση σωληνώσεων στο δάπεδο και την επικάλυψη τους με θερμομπετόν. Από τους σωλήνες αυτούς διαπερνά θερμό νερό που ζεσταίνει το δάπεδο, με αποτέλεσμα τελικά όλο το πάτωμα να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο θερμαντικό σώμα! Μάλιστα ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να σας φανεί χρήσιμο και το καλοκαίρι, καθώς διοχετεύοντας κρύο νερό θα έχετε και ενδοδαπεδια ψυξη, αποφεύγοντας τα ενεργοβόρα  κλιματιστικά.

Η εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης  είναι μια εργασία ενεργειακής αναβάθμισης, η οποία μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης Εξοικονομηση κατ οικον, το οποίο μπορεί να σας χρηματοδοτήσει έως 70% για το κόστος αγοράς και τοποθέτησης!

Η ενδοδαπέδια θέρμανση έχει  αρκετά πλεονεκτήματα, με κυριότερο την αίσθηση θαλπωρής και άνεσης που σας προσφέρει. Αυτό συμβαίνει γιατί  η θερμοκρασία στο χώρο κατανέμεται εντελώς διαφορετικά από ότι με τις περισσότερες λύσεις θέρμανσης.

Πρώτα από όλα η θερμοκρασία είναι υψηλότερη στα χαμηλά και μειώνεται στα ψηλότερα στρώματα . Έτσι  απολαμβάνετε μια μοναδική ζεστασιά από τα πόδια προς το κεφάλι, ενώ γλιτώνετε από τα θερμά ρεύματα που δημιουργούν τα συμβατικά θερμαντικά σώματα, την αποπνικτική ατμόσφαιρα και το αίσθημα θερμικού κορεσμού. Με την ενδοδαπεδια θέρμανση η θερμοκρασία κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το εύρος του δαπέδου και γενικότερα του σπιτιού, χαρίζοντας μια αίσθηση φυσικής ζεστασιάς. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά πως ακριβώς λειτουργεί η ενδοδαπεδια θερμανση. Όπως αναφέραμε και παραπάνω λοιπόν γίνεται τοποθέτηση σωλήνων εντός του δαπέδου και μέσα σε αυτούς κυκλοφορεί νερό θερμοκρασίας 30-45°C. Μάλιστα η έννοια ενδοδαπεδια θερμανση δεν αναφέρεται στο πως παράγεται η θερμότητα αλλά στο πως αποδίδεται στο περιβάλλον.

Για αυτό για την παραγωγή θερμικής ενέργειας είναι διαθέσιμες όλες οι γνωστές βασικές διατάξεις (καυστήρας, λέβητας, κυκλοφορητής) αν και πιο αποτελεσματική λύση αποτελούν οι αντλίες θερμότητας, όπως θα δούμε και στη συνέχεια, ενώ ως καύσιμο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, ξύλο, pellet ή οποιοδήποτε άλλο υλικό καύσης.

Η μεγάλη διαφορά της ενδοδαπεδιας θερμανσης είναι πως τελικά το ζεστό νερό που διαπερνά τις σωληνώσεις εκπέμπει αργά αλλά σταθερά και ομοιόμορφα τη ζέστη σε όλη την επιφάνεια. Έτσι όλο το δάπεδο γίνεται ένα γιγάντιο θερμαντικό σώμα, ενώ εξαιτίας του θερμομπετό που επιστρώνεται από πάνω και κυρίως του θερμομονωτικού υλικού διογκωμένης πολυστερίνης που τοποθετείται από κάτω, αποφεύγετε τις απώλειες ενέργειας.

Αυτό προσφέρει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι ο χώρος μένει στην επιθυμητή θερμοκρασία για αρκετή ώρα ακόμα και όταν θα σβήσετε το μηχανισμό, χωρίς να έχετε την παραμικρή χρέωση. Μάλιστα για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των απωλειών από τους εξωτερικούς τοίχους, συχνά επιλέγεται περιμετρικά η πυκνότερη διάστρωση σωλήνων, ώστε να δημιουργούν ένα είδος φράγματος στο ψύχος, ενώ αντιστρόφως στο κέντρο εφαρμόζονται πιο αραιά.

Back To Top